keskiviikkona, lokakuuta 12, 2005

12.10 Mika maahanmuuttoviranomaisilla

Päivän epistolan oli tarkoitus olla seuraavanlainen: Maahanmuuttovirastossa paperit kuntoon ja oleskelulupa kouraan, Erasmusrahojen haku jostain yliopiston lukuisista toimistoista ja iltapäiväksi keskustaan kävelylle. Päivä lähti menemään helvettiä siinä vaiheessa kun menin poliisiasemalle ja sain kuulla, että olen unohtanut toimittaa selvityksen taloudellisesta tilanteestani. He kun haluavat varmistua siitä etten tule Sveitsiin rahattomana kerjuulle. Kävi ilmi, että helpoiten homman saa hoidettua siten, että porukat Torniosta lähettää faksilla kirjeen jossa vannovat tukevansa minua 1500 sveitsin frangilla kuukaudessa Sveitsissä oleskeluni ajan. Homma menisi väkisinkin huomiseen. Kävin kuitenkin hakemassa rapiat 800 Sveitsin frangia yliopiston kassalta ja tallustelin keskustaan katteleen maisemia.
Nettiyhteys pätki koko illan, joten kämpillä oli hivenen tylsää. Päätin ottaa ihan lyhyet torkut palautuakseni päivän kävelystä. Heräsin reilun tunnin päästä pää sekaisin kuin muurahaiskeko kevätsiivouksen aikaan. Kirjoittelin porukoille ”joo me maksetaan kaikki”-kirjeen pohjan ja laitoin sen pätkivän nettiyhteyden kautta mesellä Jarille.

Bernissä aloittaa tänä syksynä noin 75 uutta Erasmusopiskelijaa. Suomalaisia on jopa 6 joten ei tässä nyt ihan täysin ummikkona maailmalla tarvitse olla. Suomalaiset vaikuttavat olevan jopa melko aktiivisia illanviettoihin osallistujia, koska jossain vaiheessa iltaa käy usein niin, että kieli lipsahtaa suomen puolelle ja ihan ymmärrettävästi lapinpolttajat ja itävalta-unkarin keisarit ovat vähän ymmällään. Tähän asti on kuitenkin puhuttu sosiaalisesti englantia ja hyvä niin. Suomen lisäksi muita kansallisuuksia on kirjavasti: Saksa, Unkari, Englanti, Kroatia, Kiina, Venäjä, Sveitsi, Tanska, Espanja ja monia muita. Ranskalaisia, Ruotsalaisia tai Norjalaisia ei ole näkynyt.

Ei kommentteja: